

Onze klanten waarderen onze diensten en producten gemiddeld met een 9.5 (81 reviews), en daar zijn wij echt heel trots op. Echter zijn wij pas echt tevreden als onze klanten ons met een 10 beoordelen. En daar werken wij hard voor, tot in de kleine details. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Een overzicht van alle reviews vindt u op: www.kiyoh.nl/ewell/
Dronken Kip
Specialiteit van: Rob Braun - Energy specialist Ewell Energy & Wellness
Kook tijd: 90 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur marineren
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 hele kip van ca. 2,5 kilo
- 1 blikje bier naar keuze
Voor de marinade
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl bruine suiker
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper uit de molen
- 2 tl versgemalen zeezout
- 2 tot 3 el olijfolie
Geen zin om zelf te marineren.
Vervang 1 hele kip in 1 hele voorgekruide kip.
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en voeg zoveel olijfolie toe, totdat je een dik, vloeibare marinade hebt. Wrijf de kip goed in met de marinade en doe hem in een luchtdichte, afsluitbare zak (druk de lucht eruit), of wikkel goed in vershoudfolie. Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast, maar nog liever een hele nacht.
- Verwarm de barbecue voor op indirecte warmte op 200 graden. Probeer de temperatuur tijdens het barbecuen constant te houden.
- Maak het bierblikje open en haal er ongeveer 1/3 uit.
- Zet de kip stevig vast op het bierblikje door de kipholte over het bierblikje heen te trekken.
- Grill de kip op indirecte warmte circa 75 tot 90 minuten (afhankelijk van de grootte van de kip), of totdat er helder sap uit de kip komt. (De kip is gaar als de kerntemperatuur van het dikste deel 70 graden is.)
- Laat de kip 10 minuten rusten, voordat je hem van het bierblik afhaalt (voorzichtig, het blikje is heet!).
Eets smakelijk!