Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies

Omvormer zonnepanelen

De zonnepanelen leveren elektriciteit op, in de vorm van gelijkstroom. Deze gelijkstroom kunnen wij in Nederland niet gebruiken voor ons huishoudelijke apparaten. Om de opgewekte stroom toch te kunnen gebruiken hebben we een zonne-energie omvormer (ook wel inverters genoemde) nodig. De omvormer maakt van de binnenkomende gelijkstroom, wisselstroom. Deze wisselstroom aangeleverd op elektriciteitsnet.   

Mpp tracker

Een omvormer heeft een of meerdere MPP-tracker (Maximum Power Point). Een MPP-tracker zoekt naar de combinatie stroom en spanning waarbij het hoogste rendement wordt behaald. De waarde van de MPP verschuift naarmate de instraling van de zon en/of de temperatuur verandert.

Ewell en Solar Edge

Bij Ewell maken wij gebruik van het Solar Edge systeem. Dit systeem bestaat uit een Solar Edge omvormer en Solar Edge optimizers. Een Solar Edge systeem zet net zoals gewone omvormers, gelijkstroom om in wisselstroom, alleen levert het meer opbrengst per paneel en meer inzicht in de werking van de zonnepanelen.

Door zonnepanelen individueel te regelen met SolarEdge power optimizer halen we meer stroom uit de zonnepanelen. De optimizers geven informatie door over de werking van ieder afzonderlijk zonnepaneel. Deze informatie kunt u gewoon via uw telefoon en computer bekijken via het monitoringssysteem. Dit geeft ons weer het voordeel dat wij precies kunnen zien als een of meerdere zonnepanelen minder opbrengst geven dan normaal.