Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies

Garagebedrijf Van Vlijmen investeert in duurzame energie met 130 zonnepanelen

Nieuw-Lekkerland – In opdracht van garagebedrijf Van Vlijmen heeft Ewell Energy & Wellness afgelopen week 130 hoogwaardige zonnepanelen geïnstalleerd. Met een jaarlijkse stroomopbrengst van 31 duizend kWh, vermindert garagebedrijf Van Vlijmen de uitstoot van CO2 met wel liefst 19 duizend kilogram per jaar.

Afgelopen maandag 12 september zijn de installateurs van Ewell Energy & Wellness, en Energy @ Home begonnen met het installeren van de 130 zonnepanelen. Na een lange dag van voorbereiden, kon er op de tweede dag al begonnen worden met het plaatsen van de panelen. Vanaf het einde van de tweede dag begon het dak al stroom te leveren.

Energie opwekken vanaf meerdere daken

Garagebedrijf van Vlijmen bestaat uit twee verschillende soorten gebouwen met elk een andere stijl dak. In de meeste gevallen zou dit problemen op kunnen leveren voor het rendement. Met een technische oplossing is ervoor gezorgd dat de zonnepanelen niet afhankelijk zijn van elkaar. Elk zonnepaneel levert afhankelijk stroom op en zal niet beïnvloed worden door de iets minder werkende zonnepanelen.

Met deze oplossing is het ook mogelijk gemaakt om te kijken wat elk paneel oplevert. Dit is niet alleen interessant voor de klant, maar ook erg handig voor de installateurs. Mocht er een zonnepaneel stuk gaan of achterblijven op de rest, dan is het gelijk zichtbaar welk paneel het is. Hierdoor kan er sneller gehandeld worden en de kosten voor reparaties en dergelijke beperkt blijven.

Dankzij Garage Van Vlijmen is gemeente Molenwaard weer een stukje duurzamer geworden. Met twee daken die genoeg energie opleveren voor 9 huishoudens.

Informatie banner Garage Van VlijmenGarage Van Vlijmen schuifdak met zonnepanelen

Zonnepanelen op het plattedak