Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies

BBQ Rooster Schoonmaken

Een van de meest onderschatte onderdeel van barbecueën is het schoonmaken van het rooster. Veel mensen denken dat het zwart op het rooster extra smaak geeft aan het vlees. Maar ook dat het helpt met het maken van grilstrepen. Het zou kunnen, maar gezond is het niet. De zwarte aanslag op het rooster zijn aangekoekte en verkoolde etensresten.

Naast een ‘gezond’ stukje vlees of groente, heeft een schoon barbecuerooster nog meer voordelen. Het overheerlijke stukken vlees blijven niet plakken aan het rooster. Hierdoor blijft ook de huid van een vis heel.

Schoonmaakborstel

Barbecue schoonmaakborstelHet meest vervelende aan schoonmaak borstels is de haren van de borstel blijven hangen in de hoekjes van het rooster. Of nog erger in je eten terecht komt. Wat weer gezondheidsproblemen kan veroorzaken. 

Dit is allemaal te voorkomen door een schoonmaakborstel te gebruiken die hittebestendig is, en dan met name de kop. Ook is het belangrijk dat de haren niet te stug zijn. Om te voorkomen dat het chroom op het rooster beschadigd raakt.

Wat hebben BBQ-roosters en Corona gemeen?

Precies, een citroen. Met een citroen wordt alles beter. Wrijf met een halve citroen over het rooster van je BBQ. Ga daarna met een barbecue schoonmaakborstel er overheen en je rooster is in een handomdraai weer blinkend schoon.