Zeebaars Limoen Dille

Recept van: Jos Wasch - Mede Eigenaar Takumi keramische BBQ

Zeebaars met Limoen en Dille 

Kook tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 hele zeebaarzen
  • 4 limoenen
  • 2 ui
  • verse dille
  • bindtouw
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

1. Maak de zeebaarzen schoon of koop een schoongemaakte zeebaarzen bij je vishandelaar.
2. Bestrooi de holte van de vis met zout en peper en snijd het vlees aan beide kanten een paar keer in. Vul de holte met dunne schijfjes limoen, ui en dille, bestrijk de vis met olijfolie en leg de zeebaarzen in de visklem. Als de visklem niet op je Takumi keramische BBQ past, kun je de zeebaars ook met keukengaren opbinden.
3. Stook je Takumi op tot ca. 175°C en grill ze met een gesloten dome, in 20 minuten gaar - hierdoor verlies je weinig vocht. Bestrijk de vis halverwege met olijfolie en keer ze om. De tijd is afhankelijk van het gewicht van de zeebaarzen, dus gewoon even kijken en vooral voelen!
4. Leg de vissen, wanneer ze gaar zijn, op een schaal. Verwijder de vulling uit de buikholte en gooi deze weg.

Eet smakelijk!