Hertenkalfzadel

Een mooi stuk hertenkalfzadel van de Kamado

Een mooi stuk hertenkalfzadel van de Kamado

Kook tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • hertenkalfzadel
  • tijm
  • rozemarijn
  • slagerstouw
  • 8 boleten (soort paddenstoelen)
  • eetbare bloemetjes van mesclun sla ter garnering

Bereiding:

Ontvlies het vlees en bind deze als een rollade op. Voeg hierin takjes tijm en rozemarijn toe. Bestrijk de hertenkalfzadel met olijfolie en braad hem licht aan op ongeveer 200 graden Celsius. Breng hierna de temperatuur van de kamado terug naar ongeveer 180 graden en laat het vlees een uur rustig verder garen. Zorg ervoor dat het vlees regelmatig wordt gekeerd tijdens dit proces. Als het vlees bijna klaar is, voeg je de in vieren gesneden boleten erbij en laat je deze roosteren. Leg de hertenkalf op een bord met de boleten en garneer het vlees met de bloemetjes van de mesclun sla.

 

Bron: Fire&Food | Wintereditie 2013, pagina 29,  Published on Nov 26, 2013